maanantai 11. tammikuuta 2016

Jouluksi uuteen kotiin!

Tänne kirjoittamisesta on ehtinytkin kulua jo tovi. Talon viimeisiä sisäpintoja tehtiin nimittäin aika tiiviillä tahdilla valmiiksi ennen joulua. Paljon aikaa kului myös pikkunippeleiden etsimisessä ja ties missä rautakauppoja kahlatessa. Vaikka aikaa oli varattu reilusti kaikelle jäljellä olevalle työlle, sanoin Janille (ja kaikille jotka asiasta kysyivät) ettei me luultavasti ehdittäisi jouluksi uuteen kotiin. :) Meillähän ei ollut aikatauluja laadittu alun alkaenkaan, ja haluttiin pitää siitä kiinni ihan loppuun asti. Näin vältyttäisiin suurimmalta stressiltä, ja se kannatti! :)Omin pienin kätösin sain kun sainkin tehtyä melkein koko WC:n. Siitä olen erityisen onnellinen! Märkätilojen tekeminen ei ole täysin uutta minulle, mutta "pakon edessa" huomasin tarttuvani uusiin työkaluihin kuten kiviporaan ja pikkurälläkkään. Käsisirkkelikin taisi tulla tutuksi. 
Naureskelin itsekseni että ei näissä työkaluissa kyllä lue että "vain miehille" ;). 
Mahtavia onnistumisen tunteita!

Keittiökaapit ja muutkin kiintokalusteet saapuivat Mustalammin Puutyöstä Jalasjärveltä kaikki yhdellä kertaa. WC-allaskaapit, eteisen liukuovikaapistot ynnä muut aina studion kiintokalusteita myöten tupsahtivat paikalle juuri sopivaan aikaan kun kaikki seinät ja sisäkatto oli tehty. Valmiiksi kootut kaapit kannettiin sisään ja asenneltiin paikoilleen. Tosi antoisa vaihe, kun näkee kaiken sen paikallaan mitä on kuvitellut päässään vuosia.
Keittiöstä sen verran että Mustalammin Puutyö teki meille valmiit osat puusepän keittiön tyylisesti, ehdottamani mallin (myös mittapiirrustus) mukaisesti. Runkojen väliin tehtiin levystä maalaamalla viimeistellyt osat, jotka tulivat eteen aina ovien tasalle saakka. Näin syntyi se tyyli jota haluttiinkin. 

Idea tähän toteutukseen löytyi Skärgårdsvillan -nimisestä blogista jossa toteutettiin sama itse alusta saakka Ikean keittiörunkoja hyödyntämällä.

Kuvat meidän valmiista keittiöstä odottavat vielä ottajaansa, mutta tulossa ovat!


Kovasti toivoimme että muuttopäivänä olisivat myös pienet työt tehtynä listoituksia myöten, koska arvelimme että silloin kuitenkin tippuvat hanskat kädestä ja tulee halu pysähtyä ja nauttia uudesta kodista. Aika hyvin se myös toteutui.

Loppuun todettakoon että kaikki ei ole vielä läheskään valmista. :) Talon ulkopinta odottaa kevättä, ja sitä ennen vielä studio olisi saatava sisältä valmiiksi. Autokatos vaatii sekin oman ponnistuksensa pihasta nyt puhumattakaan ;). Mutta asia kerrallaan, ja eipä tarvitse enää kulkea "kahden kodin väliä".

Mukavaa vuoden alkua,
Annukka