sunnuntai 29. kesäkuuta 2014

Puutarha

Raksailun makuun päästiin tällä viikolla jo oikein todenteolla, kun maansiirtotöitä ja salaojia päästiin tekemään. Sääkin suosi..


Tänään järjestettiin taas Avoimet puutarhat -päivä ja teimme pikaisen vierailun naapurissa olevaan upeaan maatilapuutarhaan. Pionit ja Akileijat kukkivat nyt näyttävästi ja istutukset olivat tosi kauniita. Kivoja ideoita jäi mieleen :)


Eikö olekin upeita juttuja!
 

Oma pihammekin alkaa hahmottua jo vähäsen, nyt kun tuvan paikka on näkyvissä. Meidän tontin muoto on loivasti laskeva, joten se tekee oman haasteensa myös pihan ja puutarhan suunnitteluun. Ensi viikolla pihaan tuodaan lisää täyttöä, on kiva nähdä miltä se sitten näyttää. Aikaa suunnitteluun on kuitenkin vielä paljon sillä pihan lopullinen täyttö tehdään vasta rakennusten valmistuttua :)

Haaveissa sitten aikanaan olisi suojaisa puutarha, jossa voisi olla pari isompaa istutusaluetta monivuotisille kasveille. Puitakin tai muuta korkeampaa haluttaisiin, ja isännän toiveiden mukaan helposti leikattava nurmi :). Siinä voisi auttaa vaikka tuollainen puun juurelle tehty pyöreä istutus.. Mukavaa alkavaa viikkoa,

Annukka