maanantai 17. marraskuuta 2014

Lämmintä tupaan


Pitkästä aikaa vähän kuvia rakennusprojektista. Yksi välietappi on taas saavutettu, joten nyt on aika laittaa muistiin ainakin pääpiirteittäin mitä on tapahtunut. 

Seinä- ja kattoelementtien toimituksen (Simons Element) jälkeen tavoitteena on ollut saada talo eristetyksi ja sisätilan lämmöt päälle.
Katto tehtiin pian elementtien pystyttämisen jälkeen.
Perinteisen konesaumakaton meille teki Peltisepänliike Arto Turja Oy. Lopputulokseen olemme erittäin tyytyväisiä. Tumman harmaa oli kyllä meille oikea valinta väriksi..

Tällä hetkellä ulkoseiniä peittää tumma tuulensuojalevy, joten laitan tähän alle julkisivukuvan josta voi hahmottaa ehkä paremmin miltä talo tulee näyttämään vaalean muuratun seinän kanssa. Kuvan mukaisesti valkoista siitä ei kuitenkaan tule.. Tähän täytyy palata sitten aikanaan :) Sisällä työt alkoivat styroksien levittämisellä lattiaan. Sen jälkeen raudoituksen asentamisella valua varten. LVI-asentajat asensivat lattiaan vesikiertoisen lattialämmityksen. Meillä lämmitysmuotona tulee olemaan maalämpö.
Yläpohjan rakentaminen jatkui höyrysululla ja laudoituksella, sekä ilmanvaihtoputkistojen asentamisella. LVI -urakoinnin meille tekee Talotekniikka Koivuluoma.
Sisällä talossa rakennettiin väliseinät, ja tytötkin päättivät tohinassa valita huoneet itselleen :)
Sähköjä on asennettu myös samaan tahtiin väliseinien rakentamisen kanssa. Sähköurakoinnin meille tekee Sähkötyö Haapala Oy

Uraoitsijoiden kanssa yhteistyö on sujunut tosi hyvin ja heillä on ollut myös jatkuvasti ideoita ja kokemuksia jotka olemme kuunnelleet mielellämme. Haastavaltakin tuntuvia päätöksiä on tehty mm. talotekniikan ja valaistuksen suhteen.
 

Yllä oleva kuva välikatosta, jonne tulee käyttöullakko.
Kun kattoon oli asennettu kaikki tarvittava, voitiin puhallusvilla tuoda paikalle.
Se tapahtuikin juuri perjantaina. Sen jälkeen ollaan saatu lämmiittää sisätiloja.. Jee!


Niin paljon on tapahtunut että tuntuu kuin rakentaminen olisi kestänyt jo pitkään, vaikka kun laskeskelen.. on kulunut vasta reilut 4kk siitä kun aloitimme työt Pihlajatilalla.

Taas on yksi välietappi saavutettu!  :)